Esperanzalogo1600px
item1b1a1 item1b1a1a item1c item1h2 item1h1b item1h1a2 item1h1a1a item1b1f1a1a1a2
Konferenciskabroshuraweb2 image014copy

Промоција на публикација

„Дијаспора до различности“

 

На 26 јуни во Кино

тековен проект

logodiasporav1

Конференција „Културата меѓу параграфите“, Мастрихт

 

Есперанца-Светски културен центар учествуваше на меѓународната конференција „Културата меѓу параграфите“ која се одржа во Мастрихт, Холандија од 20 до 22 април. Конференцијата се одржа во рамките на одбележувањето на дваесет и петгодишнината од Договорот во Мастрихт.

Организатор на конференцијата беше европската мрежа на менаџери во културата Оракл со седиште во Брисел. Културната мрежа Оракл обединува преку 500 културни работници и менаџери од цела Европа и европското соседство. Фокус на мрежата    читај повеќе...

image013
image002

Демократскиот говор

на Милан Мијалковиќ

 

На 26 април 2017 година, познатиот уметник, архитект и автор Милан Мијалковиќ одржа говор пред публиката во академијата во Грац. Неговото интерпретативно дело беше дел од низата интерактивни работилници со предавања кои учествуваа во проектот Од дијаспора до различности, а неговиот перформанс наречен Демократски говоруметникот ја играше главната улога.   повеќе...